Skip to main content

We gaan voor B Corp!

Robbert Smit | Sociaal jaarverslag | 3 minuten lezen
Wij hebben invloed op een betere wereld. Daar zijn we van overtuigd. En het staat nu ook zwart op wit: in onze statuten staat sinds dit jaar dat we ons, met ons werk en onze bedrijfsvoering, actief inzetten voor de wereld om ons heen. Daarom zitten we nu ook midden in het traject om een gecertificeerde B Corp organisatie te worden. Dat voelt goed. Dat is goed.

Hoe kunnen we meer positieve impact maken?

In 2022 vroegen we dit aan alle collega’s, in een Employer Value Proposition (EVP) traject. Dat bleek een goede zet, want het team kwam met een duidelijke richting om als bureau nog meer betrokken te zijn bij organisaties die werk maken van een betere wereld. Heel concreet: we zetten impactvolle projecten op de kaart. Met gesloten beurs, in ruil voor creatieve vrijheid. Zo hielpen wij The Present Movement met een complete rebranding. Een stichting die ondernemers verbindt met initiatieven om het leven van vluchtelingen te verbeteren. En behoren we tot ‘The Present 100’. Een contributie om het platform verder te laten groeien. Ook in 2023 zullen we met veel plezier een maatschappelijk project gaan oppakken. We noemen dit onze ‘Bright Projects’.

Funding Bright projects

Om onze ‘BrightProjects’ te funden, investeren we 1% van onze omzet in social-returnprojecten. Op iedere offerte staat dit omschreven. Zo weten onze opdrachtgevers dat ze indirect ook een bijdrage leveren aan mooie initiatieven. En zo hebben wij tijd en geld om te werken aan onbetaalde projecten die de wereld een stukje mooier maken. Dubbel bright!

Spreek je uit

Today maken wij samen. Dus vragen we alle collega’s wat er beter kan. In onze bedrijfsvoering. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Om te groeien. Met verschillende medewerkers tevredenheidsonderzoeken blijven we onze transparantie en onze fijne cultuur verbeteren.

Communicatie zonder obstakels

Met de communicatiemiddelen die we maken, vertellen we dingen die ertoe doen. Daarom zijn we een specialist in het toegankelijk opmaken van communicatie; we willen dat onze mooie middelen geschikt zijn voor iedereen. Jong en oud. Met en zonder beperking. We delen onze kennis over toegankelijkheid graag. Zo geven Joyce en Nina de cursus ‘Toegankelijkheid’ (WCAG 2.1) aan onze opdrachtgevers. Samen maken we tekst en beeld zo inclusief en web-toegankelijk mogelijk.

Bewuste keuzes

Bij Today hebben wij een 100% vegetarische lunch. Ook halen we gezonde producten in huis, die we zoveel mogelijk lokaal inkopen. Regelmatig koken we gezonde maaltijden voor elkaar, zoals verse soepen of salades.

Today beweegt

We werken best veel achter onze Macbooks. Hoort bij het werk, kan je zeggen. Maar we houden het wel gezond. Om iedereen te helpen aan een goede werkhouding – inclusief beweging en ontspanning – hadden we dit jaar 3 sessies met een expert in vitaliteit op de werkvloer. Dagelijks de benen strekken, staand werken of even lekker je armen stretchen – een beetje aandacht voor je houding maakt een groot verschil!

Bright future starts Today

Een positieve ervaring in het werkveld is cruciaal voor je carrière van morgen. Today helpt studenten en professionals graag op weg. We delen onze kennis steeds vaker met de buitenwereld. Zo geven we presentaties aan mbo- en hbo-studenten, met cases die inspireren. We willen laten zien hoe design bijdraagt aan bijvoorbeeld duurzaamheid en inclusiviteit. Daarom verwelkomden we dit jaar aanstormend talent van het Media College Amersfoort (ROC) op kantoor, en gaf Louanne een gastcollege op de HAN Hogeschool aan 75 studenten. Share the Brightness!

Stage

2 x per jaar bieden wij een reguliere stage voor mbo- en hbo-studenten.

Traineeship

1 x per jaar bieden wij een re-integratie of springplank voor jong talent, in de vorm van een leer- en werkervaringsplek van 3 maanden.

 

Deze link opent in een nieuwe tab Download het complete verslag
We willen laten zien hoe design bijdraagt aan bijvoorbeeld duurzaamheid en inclusiviteit.
nl en