Skip to main content

Bright recap 2023

Robbert Smit | Sociaal jaarverslag - recap 2023 | 3 minuten lezen
Header_bcorp_600
Bright recap 2023
Bij Today geloven we erin dat je een positieve invloed kan uitoefenen voor een betere wereld en dat is nu ook officieel bevestigd. Na een zeer uitgebreide assessment kunnen we zeggen dat Today de officiële B Corp status heeft behaald. Deze internationale erkenning sluit helemaal aan bij onze ambities. Het betekent dat we ons inzetten voor betrokken merken die ook streven naar een gelijkwaardige, inclusieve en toekomstbestendige maatschappij.
B Corp score 2023

Op basis van de B Impact-beoordeling heeft Today Designers B.V. een totaalscore behaald van 101,5. De standaard score voor reguliere bedrijven die de beoordeling afronden, is momenteel 50,9. Een score van 80 is de minimale verreiste om B Corp te worden. Bekijk alle scores van Today op de B Corp pagina.

Deze link opent in een nieuwe tab Score Today
B Corp Today

Sprankelende creaties. Daar zijn wij van, toch beginnen we onze terugblik op 2023 graag met harde cijfers. We hadden namelijk als doel om 1% van onze omzet uit te geven aan social return. Een doel waar we zó enthousiast van werden, dat we eind 2023 uitkwamen op ruim 2%. Daar zijn we trots op. Dat voelt goed – niet alleen voor onszelf, maar ook voor de wereld om ons heen. Want een bureau van nu, creëert niet alleen fantastische communicatie, en identiteiten met een strak design. Een bureau van nu komt ook met oplossingen die de wereld een beetje mooier maken.

Deze link opent in een nieuwe tab Download (PDF) sociaal jaarverslag 2023
Bright Talk Today

Bright Talk #1

De eerste in hopelijk een lange rij Bright Talks. Eind 2023 openden we de deuren van onze studio, voor een middag en avond over Toegankelijkheid, Inclusiviteit en Gelijkwaardigheid. Hoe laat je alle stemmen in je organisatie spreken? Hoe betrek je iedereen? Hoe zorg je dat je niet struikelt over de uitdagingen van diversiteit en inclusie? In een volle studio presenteerden wij onze inzichten en bevindingen uit onze dagelijkse praktijk. En gaven het podium aan gastspreker Nadine de Ridder, columnist, strateeg en spreker.

Nadine presenteerde het Trendrapport 2023 en ging met ons in gesprek over uiteenlopende praktijkvoorbeelden op het vlak van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. De volgende Bright Talk komt er weer aan. Spraakmakend en openbaar. Je bent dus welkom!

WCAG 2.2 Toegankelijke communicatie

Met onze communicatiemiddelen brengen we belangrijke boodschappen over. Daarom zijn we deskundigen in toegankelijk ontwerp, zodat onze communicatie voor iedereen begrijpelijk is, ongeacht leeftijd of eventuele beperkingen.

In Nederland alleen al telt de groep mensen met een beperking bijna 4 miljoen. Dat maakt het des te belangrijker voor organisaties om hier rekening mee te houden. Today levert een waardevolle bijdrage aan het verbeteren van de digitale toegankelijkheid van communicatie oplossingen.

Kennisdelen

We delen onze kennis over digitale toegankelijkheid graag. Zo geven Joyce en Nina de workshops. “Toegankelijkheid als de nieuwe standaard”. We vertellen je er graag alles over.

Social return smaakt goed!

 

Social return gemeente Amsterdam

We zijn dan echte Utrechters, maar als designpartner van de gemeente Amsterdam, steunen we graag verschillende social-returnprojecten in onze hoofdstad. In 2023 gaven we € 2.500 uit aan sociale, duurzame en maatschappelijke initiatieven uit Mokum. Omdat sociaal allesbehalve saai is. Van eten met ons team tot bootje varen met Lampadusa. Van ‘zuivere koffie’ uit de bajes tot 800 duurzame chocoladerepen en de ‘tweedehands’ tosti’s van ‘De Tweede Jeugd’. We kunnen alleen maar zeggen: social return smaakt goed!

The present 100
Lid van de present 100

The Present Movement

Als bureau steunen we jaarlijks een mooi goed doel. In 2023 doneerden we € 2.500 aan The Present Movement, dat zich, samen met ondernemers, inzet voor het welzijn van vluchtelingen en statushouders. Met onze bijdrage kan The Present Movement nog meer initiatieven organiseren en bedrijven enthousiasmeren om mee te doen. Daarnaast is Today een vast en betrokken lid van The Present 100: bedrijven die zich inzetten voor een eerlijke maatschappij.

Deze link opent in een nieuwe tab The Present website
SOS
GIVEME 5 campagne

SOS Kinderdorpen

Als een kind zo blij zijn we, dat we voor SOS Kinderdorpen mogen werken. Uit liefde voor hun werk, hebben wij een redesign van hun ledenmagazine voorgesteld. Na een eerste klik, spraken we onze gemeenschappelijke ambities uit en nu, vanaf 2023, verzorgt Today 2 keer per jaar het SOS Magazine. Een kleurrijk ledenblad, vol actuele projecten en voorbeelden van het nuttige en mooie werk dat deze helden doen. De eerste editie maakten we met gesloten beurs. En het vervolg verzorgen we voor een gereduceerd ngo-tarief. Bekijk hier de eerste editie

GiveMe5

Dit is een initiatief waarbij hotels 5 kamers (of 1% van hun totaal aantal plekken) beschikbaar stellen voor economisch dakloze mensen. Een verblijf van 3 tot 6 maanden stelt hen in staat om te herstellen van het leven op straat en om verder te gaan naar werk en huisvesting. GiveMe5 is een programma dat de kracht van de gastvrijheids-wereld combineert met de expertise van sociale initiatieven, om zo een positieve impact te maken in het leven van economisch dakloze mensen. In 2023 heeft Today vol energie bijgedragen aan GiveMe5. Met een brede campagne (posters, video, animaties, socials) die grootschalig werd gedeeld. Een bijzonder mooi project!

GiveMe5 website
Hoe design bijdraagt aan sociale innovatie en meer werkgeluk? Robbert vertelt je graag meer!
nl en