Skip to main content

AI, fascinating stuff!

Bob Derksen | Bright Talk - AI | 2 minuten lezen
We organiseerden een inspirerende kennis sessie over Artificial Intelligence in onze studio. Een onderwerp dat momenteel ontzettend leeft. Het event trok veel geïnteresseerden, waaronder veel opdrachtgevers, de Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers (BNO) en collega bureaus. We bespraken praktijkvoorbeelden, gaven waardevolle inzichten en deelden praktische kennis over de mogelijkheden van Artificial Intelligence in ons vakgebied.
Artificial Intelligence

De sessie werd geopend door gastspreker Laurens Vreekamp, journalist, design thinker en auteur van het boek The Art of AI. Laurens gaf een boeiende presentatie vol praktische voorbeelden en handige tips, waarbij hij zijn uitgebreide kennis over AI deelde.

Joep Meindertsma, een Nederlandse activist en techondernemer, volgde met een kritisch geluid over de risico’s van AI. Als initiatiefnemer van de website Pause AI, benadrukte hij de noodzaak van een bedachtzame benadering van AI-ontwikkeling. Zijn beweging groeit snel, zowel nationaal als internationaal.

We presenteerden zelf onze eerste AI-projecten, waaronder de succesvolle campagne met ‘geldbaasjes‘ als mascottes voor de Week van het Geld. Daarnaast vertelden wij over ons onderzoek naar het gebruik van AI om de muziekmachines van Museum Speelklok tot leven te brengen.

De sessie eindigde met een mooie levendige discussie. We bedanken iedereen die erbij was en kijken uit naar onze volgende Bright Talk!

nl en