Skip to main content
5 jaar op rij in top 3 bureaus van Nederland
Waarom is een website op maat belangrijk?

Website ontwerp

Een website op maat is niet alleen aantrekkelijk, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk. Een effectieve website vertaalt de doelstellingen en waarden van jouw merk of organisatie naar een visueel aantrekkelijke en interactieve ervaring voor de gebruiker. Today heeft veel ervaring in het ontwikkelen van een webdesign proces. Hieronder de stappen die we gezamenlijk zetten om tot een sterk resultaat te komen.

Bekijk onze cases
Mockup van de desktop weergave van de Studiekeuze website

Doelen in kaart brengen

De eerste stap in ons webdesign proces is het samen bepalen van de belangrijkste doelstellingen voor de website. Dit omvat het identificeren van de doelgroep en het begrijpen van hun verwachtingen. Het vaststellen van de primaire functie van de website is essentieel, of het nu gaat om informatieverstrekking, verkoop, entertainment, of het vergroten van naamsbekendheid. We onderzoeken ook bestaande ideeën en analyseren de concurrentie.

Scope bepalen

De tweede fase omvat het bepalen van de omvang van het project. Dit omvat het aantal pagina’s, van eenvoudige one pagers tot complexe sites met meerdere soorten pagina's. We bepalen de vereiste functionaliteiten, technische eisen, en de sleutelelementen die moeten worden ontwikkeld. Dit omvat ook een inventarisatie van bestaande elementen en het opstellen van een roadmap voor het project.de waarden en het imago van het merk, wat leidt tot verhoogde loyaliteit en merkbeleving.

Mockup van de Studiekeuze123 website zoals deze op Tablets wordt weergegeven. Deze won drie Lovie awards.
In het kort

De voordelen van samenwerken met Today

  • Full-service webbureau
  • Ambitieus, bevlogen en korte lijnen
  • Al 5 jaar op rij in top 3 bureaus van Nederland
  • Toegewijd team en een vast contactpersoon
  • Award-winning
  • Veel ervaring in branding

Sitemap en wireframing

In deze fase wordt de structuur van de website bepaald. We creëren een sitemap om de flow binnen de website te visualiseren en bepalen welke pagina's het meest belangrijk zijn. Wireframes worden gemaakt voor de belangrijkste pagina’s om een duidelijk overzicht van hun structuur te bieden en de basis te leggen voor het visuele ontwerp van jouw website op maat.

User flow van de DigiD website

Visueel ontwerp

Het visuele ontwerp begint met het bepalen van de look en feel van de website. Dit omvat het kiezen van kleuren, vormtaal, iconografie en beeldtaal. De laatste stap is het ontwerpen van de belangrijkste pagina’s. Wanneer het visueel ontwerp naar wens is, leveren we alles ‘pixel perfect’ voor technische realisatie. We werken samen met partijen die het webdevelopment en hosting verzorgen. Uiteraard kan dat ook een aangedragen partij zijn vanuit de opdrachtgever.

Mobiele weergave van de DigiD website
"Het opgeleverde beeldmateriaal en webdesign sluit helemaal aan bij onze doelgroep en wensen. In de usability test onder studiekiezers wordt dit beeld ook bevestigd."
Gert-Jan Bos | Hoofd communicatie Studiekeuze123
Neem contact met ons op

Wij gaan je helpen om het merk te worden dat je morgen wilt zijn

  • Full-service bureau
  • Ambitieus, bevlogen en korte lijnen
  • Award-winning

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
nl en