Infographics, online, magazine, print

Heldere communicatie voor de Rijksoverheid

Rijksoverheid - Beeldkompas - Today

De opdracht

Today werkt intensief samen met de verschillende Ministeries en het RIVM. Wij geven advies over en vorm aan online en offline communicatievraagstukken. Dat doen we met handzame brochures, pakkende magazines en infographics en animaties die complexe materie helder maken en beleidsstukken visueel ondersteunen. Met veel enthousiasme en interesse duiken we in thema’s zoals de energietransitie, mobiliteit, innovatie, digitalisering, welzijn en volksgezondheid. We zijn er trots op dat we zo mee mogen bouwen aan heldere communicatie voor burgers en inzichten voor stakeholders.

Wat hebben wij gedaan?
  • Strategie
    Positionering, communicatie advies
  • Design
    Illustraties, webdesign, animaties, infographics, iconen en campagnes
RIVM_visual_Robotisering
RIVM_visual_Gentechnologie

Partner in print uitingen

Naast online projecten verzorgen we voor de ministeries ook verschillende print uitingen, waaronder de nieuwe bladformule en het design voor het interne magazine van CJIB: een fris, eigentijds magazine dat 4 keer per jaar verschijnt. We zijn thuis in de wereld van print en kunnen, naast de gehele vormgeving, ook de gehele productie en inhoud van een magazine overnemen. Net wat je wenst. Ons proces is altijd modulair. Vanuit één (print)productie ontwikkelen we meerdere uitingen, zoals social posts, testimonials en losse artikelen. Dat is wel zo praktisch.

Rijksoverheid - magazine
RIVM - Baarmoederhalskanker
RIVM

Elk project een passend online podium

Digi-D, VTV2018, Energietransitie: geef ons een (complex) onderwerp en wij geven het een online podium. Een platform of website waarop alle informatie samenkomt en helder wordt gebracht. We ontzorgen de opdrachtgever gedurende het gehele ontwikkelingsproces. Wij zijn voor elk project vrij om te kiezen voor de beste back-end development partijen, technieken en teams. Hierdoor zijn we flexibel om samen met de opdrachtgever te bekijken welke werkwijze het beste werkt. Hieronder een voorbeeld van de projectsite die we ontwikkelden voor het Ministerie van Economische Zaken. Een toekomstvisie op de energiehuishouding in 2050, met André Kuiper als ambassadeur.

Rijksoverheid - elektrisch rijden
Rijksoverheid - windmolens
Rijksoverheid - zonnepanelen
Lubach op Zondag - Energietransitie

Van complex naar concreet

Onze expertise? Complexe materie vatten in een begrijpelijk en aantrekkelijk communicatiemiddel. Dat doen we altijd samen met de opdrachtgever en een inhoudelijk team, om zo tot het beste resultaat te komen. Met herkenbare en heldere vormgeving, die aansluit op de behoefte van de doelgroep.

RIVM_visual_Hepatitis
Beeldkompas

Vat het verhaal in heldere visuals

Noem een onderwerp en wij hebben er een infographic over gemaakt. Voor beleidsmakers binnen de Ministeries ontwikkelen we infographics, visuals en praatplaten, waarmee we in één oogopslag de meest complexe boodschappen overbrengen. Daarvoor zoeken we naar die ene kernvraag en bouwen we infographics die daar antwoord opgeven op een manier die past bij de doelgroep. Een heldere werkwijze.

Kracht van het contrast - Rijksoverheid
RIVM_visual_teek