Skip to main content

Verslag van een nieuwe illustrator

Reinout Dijkstra | Verslag | 2 minuten lezen
Reinout Dijkstra onze nieuwe illustrator
Reinout Dijkstra is sinds kort ons team als illustrator komen versterken. Hij schreef een kort verslag van zijn eerste weken en bevindingen bij Today.

Week 1

Om 9:05 stap ik binnen bij Today Branding Design Agency.

De eerste ochtend vertelt Robbert enthousiast over de ambitieuze doelen van dit jaar. Over de rebranding en de herpositionering van Today. Over de B-corp, de PM-ers en het MT. Maar ook over een klus bij het Grafisch Lyceum Utrecht.

Tussen de regels en de afkortingen door voel ik dat het een leuk en modern bedrijf is, waar werkplezier belangrijk is, collega’s gewaardeerd worden om hun verscheidenheid en waar iedereen zich in het zweet werkt voor mooie ontwerpen en pakkende verhalen.

De eerste twee dagen schud ik veel handen een zie ik veel nieuwe gezichten. Minstens tien keer open ik de over-ons pagina op de website, om de namen van al mijn nieuwe collega’s te leren kennen. De eerste drie dagen beginnen met presentaties, onboarding, gesprekken en ontmoetingen in de ochtend. Alle informatie danst in mijn gedachten, wanneer ik ’s middags achter een computer kruip.

Een ongelezen e-mail van Bob; Aanpassingen I&W. Ik open het mapje op de server, maak een te-doen-lijstje, formuleer een paar vragen en ik open Illustrator. Het voelt een beetje onwennig. Maar, gelukkig, het programma werkt toch bijna net zoals het thuis werkt. Toch iets vertrouwds in een plek waar alles nieuw is.

De tweede week vliegt voorbij, storyboard maken, tafelvoetballen, presentatie bijwonen, houmous eten, laptop installeren, omreizen via Arnhem centraal, digitaal vertoegankelijken en op donderdagmiddag drinken we een paar flesjes bier.

Ik kan hier wel aan wennen!

Week 3

In mijn derde werkweek begint het bijna te wennen. Ik herken hardwerkende hoofden als ik de studio binnenstap en ik kan zo de namen opnoemen die erbij horen. Mijn werkweek begint met een snelcursus Illustrator van Colin. We doen inspiratie op, hij leert mij een aantal handige sneltoetsen en we lopen door de nieuwe functies van Illustrator.

Op woensdag ga ik niet met de trein. Ik heb Sophie de avond ervoor al een berichtje gestuurd en samen rijden we met de auto naar Utrecht. Ze vertelt dat ze twee jaar geleden bij Today is begonnen als stage en dat ze er is blijven plakken als een sticker. De autorit vliegt voorbij!

Het project voor U-ov is voor nu afgerond, de PDF is gestuurd naar Astrid en aan mijn bureau zit Melissa; de veteraan-projectmanager van Today. Ze geeft mij een nieuwe klus om isometrische illustraties te maken van ziekenhuis apparatuur. Later die dag krijg ik ook van Astrid een mailtje. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft met spoed een infographic nodig. Tot nu toe verschillen de klussen veel van elkaar. Een andere stijl, andere formaten en hele andere doelstellingen. Ik hou wel van die diversiteit!

Op vrijdagmiddag werd de week spectaculair afgefloten; Ik hou de poppetjes van het tafelvoetbal omhoog terwijl Bob vanuit de achterhoede pingelt en de tegenpartij het vuur aan de schenen legt. Pok-pok-plop! Het balletje schiet door de lucht en landt op spectaculaire wijze in het borstzakje van Ben.

nl en