Skip to main content
Handen die aarde vasthouden, met het Encor logo er overheen.
Handen die aarde vasthouden, met het Encor logo er overheen.

Grondig in bodemwarmte

Encor
Services
  • Merkstrategie
  • Naamgeving
  • Tone of voice
  • Merkidentiteit
  • Webdesign
  • Beeldtaal
  • Brand movie
  • Communicatie

Onder onze voeten ligt een onuitputbare energiebron. Encor maakt deze bodemenergie bereikbaar. Door ontwerp, aanleg en onderhoud van bronsystemen zorgt het bedrijf voor dé energieneutrale manier om gebouwen te verwarmen en te koelen. Today helpt ze hun missie te verbeelden.

De uitdaging

De huidige energiecrisis laat zien dat we te afhankelijk zijn van fossiele brandstof. Encor gelooft dat bodemenergie dé duurzame wijze is voor het verwarmen of koelen van je huis of bedrijfspand. Encor wil deze boodschap met haar merk uitdragen en zo haar rol in de energietransitie versterken.

Onze rol

Samen met de directie van Encor doken we in de wereld van bodemwarmte. We interviewden klanten, medewerkers en andere betrokkenen om zo een helder beeld te krijgen. Als B2B merk zat de uitdaging in het feit dat het hele bedrijf en verhaal best technisch is, maar daarnaast wilden we een meer emotioneel gedreven verhaal vertellen. Die balans hebben we uiteindelijk goed weten te vinden. Met een duidelijke merkpositonering en merkverhaal gingen we aan de slag met de ontwikkeling van de nieuwe naam. Deze werd eerst aan de medewerkers en vaste klanten gepresenteerd en vervolgens aan het grote publiek. Met een robuuste en krachtige merkidentiteit, zonder opsmuk.

Drone shot waarbij je een snelweg ziet, een woonwijk aan het water en een groot veld met zonnepanelen.

In het hart van de aarde

Het logo is een cirkel die uit twee delen bestaat. Samen symboliseren ze lucht en aarde. De tweedeling van de cirkel staat voor de kracht van hernieuwbare circulaire energie waar Encor mee werkt.

 

Een ENCOR flyer tegen een betonnen achtergrond
Een man op een bouwplaats schenkt een bodemmonster in een maatbeker.
Een laag gelegen bouwplaats met 3 grote (graaf)machines.
Close up van twee handen met modder.
Close up van aarde.

Van boren tot in huis

De bodem biedt veruit de beste natuurlijke energiebron voor duurzaam en comfortabel wonen en werken. Daarom maakt Encor bodemenergie haalbaar en betaalbaar. Encor ontwerpt, boort en realiseert bronsystemen en verzorgt vervolgens het beheer en onderhoud.

Een man in de duinen met een kind op z'n arm.
Verschillende posters in de Encor stijl op een rij.
Een droneshot van een woonwijk in het groen.

Echte fotografie

Encor is nuchter en staat letterlijk met de voeten in de klei. Daarom brengen we het boorproces op realistische wijze, zonder opsmuk maar met de hardwerkende mensen in beeld. We laten hierin alle aspecten van het proces zien, van boring tot eindgebruik.

Een ENCOR flyer op een stenen ondergrond.
Close up shot van de grond
De website van Encor op een tablet getoond op een stenen ondergrond.
Een telefoon met de website van Encor op een stenen ondergrond.
Close up van een stenen muur
Today heeft ons op een zeer betrokken wijze geholpen met de complete re-branding. Het eindresultaat past volledig bij ons bedrijf en wordt gedragen door alle medewerkers.
Rienko Akker | Directeur ENCOR
nl en