Nieuws

Today verhuist naar Werkspoorkathedraal

Werkspoorkathedraal nieuwe studio Today

Today gaat verhuizen. Eind oktober verruilen we ons kantoor in de VechtclubXL voor een nieuwe plek in de Werkspoorkathedraal, dé industriële en creatieve hotspot van Utrecht. We zien deze locatie als een mooie stap voorwaarts, passend bij de groei die we doormaken, en voelen ons verbonden met het Werkspoorgebied: een creatieve en circulaire broedplaats.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht-west, biedt werkruimte aan vooruitstrevende ondernemers. Na een grote opknapbeurt werden in de oude fabriekshal van Werkspoor nieuwe studio’s gerealiseerd, waar creatieve bedrijven hun vaste werkplek huren. Today gaat een ruime studio van ruim 250 vierkante meter betrekken op de eerste verdieping aan de zijkant van het gebouw.

Nieuwe studio Today
Werkspoorkathedraal Today

Industrieel erfgoed

Het enorme gebouw stamt uit 1960, toen het gebruikt werd om te bouwen aan staalconstructies, waaronder treinen en bruggen. De Montagehal is 23 meter hoog en heeft een oppervlakte van ruim 5.000 vierkante meter. Meer dan 50 jaar later is de robuuste fabriekshal ook regelmatig het decor voor diverse evenementen, zoals foodfestivals en events.

Gebiedsontwikkeling

Niet alleen de Werkspoorkathedraal is drastisch gerenoveerd, het hele gebied waarin de hotspot ligt heeft een enorme impuls gekregen. Het Werkspoorkwartier is getransformeerd tot een toonaangevend vestigingsgebied voor maakbedrijven en creatieve startups.

Werkspoorkathedraal studio Today