Design

Nieuw Naturalis met oude bekende: T-Rex ‘Trix’

T-Rex Naturalis Today

Eind augustus opende het vernieuwde Naturalis zijn deuren. Goed nieuws, want dat betekent dat ook de T-Rex Trix weer te bewonderen is: een oude bekende van Today.

Na een rondreis van twee jaar krijgt het 66 miljoen jaar oude skelet van de Tyrannosaurus een prominente vaste plek in het museum. In juni 2017 was de dinosaurus voor het laatst te zien in het museum in Leiden. Tijdens de verbouwing reisde het skelet langs verschillende Europese musea. Het geraamte behoort tot de compleetste skeletten van een T-rex die ooit gevonden zijn.

In 2016 hielp Today Naturalis met vormgeven van de T-Rex in Town themasite en een korte aankondigingsvideo om Nederland wakker te stampen om de tentoonstelling te bezoeken. Op de website stond alle informatie rondom de tentoonstelling, de expeditie en natuurlijk over de dinosaurus zelf. De site moest een levendige community worden voor kinderen, volwassenen en bedrijven. In besloten omgeving kon je vragen stellen aan de dino-experts Anne Schulp en Freek Vonk en werden fans op de hoogte gehouden van de reis van Trix middels blogs en video’s van de experts.

Website T-Rex Naturalis - Today
Freek Vonk - Today
T-Rex skelet