Design

Eigen project Naar Inkt Vissen in de prijzen

Inktboek inkt verzamelen - Today

Naar Inkt Vissen – Een boek met een luchtje is een eigen project van Today. Deze stinkende publicatie leverde Today drie nominaties voor ADCN-lampen (Art Directors Club Nederland), een Zilveren ADCN-lamp voor Grafische Vormgeving, een D&AD-nominatie uit Londen en een nominatie voor een European Design Award op. Plus de nodige media-aandacht.

Today voer uit de veilige havens, trotseerde de grenzen van de boekdrukkunst, maakte vieze handen en zeefdrukte sterke verhalen met stoere illustraties. Ingebonden met oerdegelijk vissersdraad. Een proces waar we trots op zijn!

Proces

Bij de visafslag in Scheveningen haalde Today de inkt op van gevangen inktvissen. Anderhalve liter, afkomstig van de pijlstaartinktvis, genoeg voor een oplage van 1.000 boeken. Volledig ecologische inkt: er kwam geen chemische toevoeging aan te pas.

Naar inkt vissen boek - Today
Inktboek mixen - Today
Inktboek zeefdruk - Today
Inktboek spread - Today

Een greep uit de bundel

De Rotterdamse schrijvers Menno Smit en Edwin de Voigt schreven sterke zeemansverhalen. Het geheel werd met de hand gezeefdrukt en ingebonden met oerdegelijk vissersdraad. Het resultaat? 48 pagina’s vol sterke verhalen. Het eerste boek van Nederland waar een luchtje aan zit.

Inktboek - Today

Stink selfie

Het boek is in beperkte oplage verkocht. Omdat we benieuwd waren naar reactie van de geur, vroegen we lezers om een stink-selfie naar ons op te sturen.

Inktboek stinkboek - Today