Design

Animatie legt resultaten crypto-onderzoek van AFM uit

 

Wie zijn de mensen die geld steken in bitcoins en andere cryptomunten? Waarom gebruiken ze crypto’s? En kennen ze de risico’s? AFM deed onderzoek naar cryptogebruik in Nederland. Today vatte de resultaten in een heldere animatie.

Nederland telt meer dan 500.000 cryptobezitters. De Autoriteit Financiële Markten, de toezichthouder op financiële markten en producten, was de eerste die onderzoek deed naar deze groep, nadat de cryptokoorts in 2017 uitbrak.

Today adviseerde de AFM om de belangrijkste inzichten uit het onderzoek op een onderscheidende manier te presenteren. Ingewikkelde materie laat zich het beste visueel uitleggen. Een compacte animatievideo helpt hierbij.

We hebben een animatie ontwikkeld die het gehele onderzoek op een toegankelijke manier samenvat. Het onderzoek bestaat uit verschillende onderwerpen die samen een geheel vormen in de animatie. Op die manier hebben we een totaalvideo ontwikkeld, maar zijn de diverse onderwerpen ook als losse content in te zetten op social media.

 

Terug naar nieuwsoverzicht