Masterplan Knowledge Mile Park

Van grijze naar groene stadsstraat in Amsterdam

De opdracht

De Knowledge Mile is het innovatiedistrict van Amsterdam. De gemeente heeft de ambitie om dit gebied samen met buurtbewoners, bedrijven en kennisinstellingen te transformeren naar Knowledge Mile Park: dé groene stadsstraat van de toekomst. Om dat te realiseren is een betrokken omgeving onmisbaar. De gemeente Amsterdam vroeg aan Today om het masterplan interactief en toegankelijk vorm te geven. Aanvullend heeft Today een toolbox met bouwstenen gemaakt die de gemeente kan gebruiken voor een consistente merkbeleving.

Wat hebben wij gedaan?
  • Design
    Advies, concept, illustraties, opmaak & vormgeving

Samen vergroenen en verduurzamen

Ondernemers, organisaties en community managers werken mee vanuit de BIZ Knowledge Mile en kijken op welke manieren zij kunnen bijdragen aan een positieve duurzame impact op het gebied. Bijvoorbeeld door groene terrassen en daktuinen aan te leggen. Vanuit de gemeente Amsterdam zorgen specialisten op het gebied van vergroening en beheer voor een catalogus met suggesties voor materialen en planten die ingezet kunnen worden. De projectmanager en gebiedsmakelaars verbinden mensen met elkaar en zorgen voor de faciliteiten om de vergroening en verduurzaming van Knowledge Mile Park per wijk en straat te stimuleren.

 

Bekijk hier het masterplan

 

Online media toolkit

Naast het masterplan hielpen we met het maken van templates voor powerpoint en social media. We maakten een bibliotheek met illustraties, visuals en iconen die vrij te gebruiken zijn voor tal van communicatiemiddelen.