Strategie, merkidentiteit & design

Europese beweging tegen infectieziekten

De opdracht

Ecraid (European Clinical Research Alliance on Infectious Diseases) is een Europees academisch netwerk. Partijen die onderzoek doen op het gebied van infectieziekten werken hierin samen en delen kennis. Het is het eerste netwerk wereldwijd dat klinisch onderzoek naar (opkomende) infectieziekten en antibioticaresistentie samenbrengt. De internationale samenwerking zorgt voor een snellere aanpak van ziekten die een gevaar vormen voor de volksgezondheid. Aan Today de uitdagende taak om Ecraid op de kaart te zetten als een nieuwe beweging, met een heldere positionering en sterke merkidentiteit.

Wat hebben wij gedaan?
  • Strategie
    Merkverhaal, Merkkompas
  • Design
    Merkidentiteit, beeldtaal, webdesign, brand manual en middelen
  • Activatie
    Brand movie

Meer dan een woordmerk

Uit de merkstrategie kwam naar voren dat Ecraid zich positioneert in ‘the centre of excellence’, als een beweging van gedreven onderzoekers. Het logo is een helder en krachtig woordmerk. Door het te onderstrepen, benadrukken we de wetenschappelijke en klinische component: het lijkt op een link naar meer informatie of een publicatie. In de communicatie combineren we twee stijlen van typografie om dit te versterken. Functioneel maar bovenal menselijk.

Menselijke vorm

De vormentaal geeft Ecraid weer als een nieuwe beweging waarin het menselijke centraal staat. Hiermee creëren we een krachtig designsysteem waarin alles samenkomt en je onderdeel bent van de oplossing. Van klinisch en complex naar mooi en menselijk.

Online doorvertaald

De ambities van Ecraid vertaalden we visueel door in het webdesign. Een website waarin het Europees klinisch onderzoeksnetwerk laat zien welke studies er lopen, welke ziekenhuizen meedoen en welke resultaten behaald zijn.

Claire-Marie Martis | Sr. Communications Manager UMC Utrecht

“Met Ecraid bouwen we aan een organisatie die met een eigen pan-Europees clinical research netwerk de strijd tegen infectieziekten uitvoert. Today heeft ons geholpen in dit complexe speelveld een branding te ontwikkelen die aansluit bij de academische wereld en de industrie. De kracht van Today hierbij is de combinatie van creativiteit en strategisch denkvermogen. We hebben nu een stevig fundament voor de visuele identiteit, waar we verder op kunnen doorbouwen.”