Merkstrategie & identiteit

Een wereld aan werk voor young professionals

DPA - Today

De opdracht

Een merkidentiteit ontwikkelen die past bij de young professionals die DPA wil aanspreken. DPA verbindt professionals aan tijdelijke opdrachten bij toonaangevende organisaties. Ze zien nieuwe kansen en specialismen, nog voor de arbeidsmarkt erom vraagt.

Wat hebben wij gedaan?
  • Strategie
    Postitionering, merkverhaal, pay-off, tone-of-voice
  • Design
    Iidentiteit, webdesign, beeldtaal, brand manual
  • Activatie
    Social Media Toolkit
DPA cirkeldiagram - Today

Grafische beeldtaal: power of three

Bij PDA draait het om het verbinden van young professionals of opdrachtgevers met “de wereld van werk” via de DPA community. De grafische beeldtaal die Today ontwikkelde is gebaseerd op die ‘power of three’, met drie onlosmakelijk verbonden, cirkelvormige onderdelen. De cirkel wordt gebruikt om verhalen op grafische wijze te vertellen. In combinatie met scherpe copy vormt dit een iconisch en krachtig beeld, binnen de DPA stijl.

DPA poster - Today
DPA poster - Today
DPA poster - Today
DPA poster bushok - Today

Professional playground in beeld

In de nieuwe merkidentiteit staat persoonlijkheid voorop. Today fotografeerde ambitieuze en enthousiaste mensen van DPA in hun eigen ‘professional playground’. Deze taal wordt in combinatie met de grafisch taal toegepast in communicatiemiddelen.

DPA werknemers - Today
DPA grafisch beeld - Today
DPA quote - Today
DPA fotografie toepassing - Today

Online uitingen

De doelgroep van DPA is vooral online te vinden. Daarom ontwikkelde Today, samen met DEPT, een helder online platform waarin het zoeken naar een baan voorop staat. Daarnaast verzorgden wij een social toolkit waarmee DPA de nieuwe identiteit kan doorvertalen naar al hun social kanalen.

DPA webdesign - Today
DPA instagram - Today
DPA instagram - Today

Geborgen in een manual

Today legde alles, van merkstrategie tot tone-of-voice voor DPA vast in een helder brand manual. Met dit stijlboek kan DPA continuïteit aanbrengen in al hun uitingen, nu en in de toekomst.

DPA manual - Today