Challenge voor impact ondernemers

Uitdaging voor Amsterdamse ondernemers of starters

De opdracht

Steeds meer ondernemingen zetten zich in voor een betere wereld. Ook in Amsterdamse buurten groeit het aantal ondernemingen dat werkt aan uitdagingen als een betere leefbaarheid en het welzijn van de bewoners. De uitdaging Boost je Buurt heeft als doel dit ondernemerschap verder te versterken. Boost je Buurt is een initiatief van Amsterdam Impact, het ondernemerschapsprogramma van de gemeente Amsterdam. Today mocht dit initiatief voorzien van een eigen huisstijl.

Wat hebben wij gedaan?
  • Design
    Advies, concept, ontwerp, vormgeving, huisstijlhandboek

Ondernemers met impact

Steeds meer ondernemingen zetten zich in voor een betere wereld. Ook in Amsterdamse buurten groeit het aantal ondernemingen dat werkt aan uitdagingen als een betere leefbaarheid en het welzijn van de bewoners. De uitdaging Boost je Buurt heeft als doel dit ondernemerschap verder te versterken. Aan Today de vraag dit initiatief te voorzien van een eigen huisstijl, passend bij de campagnestijl van de Gemeente Amsterdam.

Maatschappelijke uitdagingen

Bij Boost je Buurt zoekt de gemeente per stadsdeel 3 à 4 impact ondernemers die werken aan maatschappelijke uitdagingen in de stad. De selectie vindt plaats aan de hand van criteria zoals de mate van impact en het verdienmodel. Soep tegen voedselverspilling, een uitzendbureau voor daklozen en borrelplanken gemaakt van lokaal gekapte bomen zijn enkele mooie voorbeelden.

Grid met ruimte om te spelen

Een zichtbaar grid is de basis van de beeldstijl. Hierin is ruimte voor een speelse identiteit. Typografie plaatsen we soms in outlines omdat de buurt nog een boost moet krijgen. Zo is de tekst soms nog letterlijk ‘in te vullen’. Al deze elementen en afspraken zijn geborgen in een overzichtelijk huisstijlhandboek zodat iedereen er mee aan de slag kan gaan.